Sepetim

    Sepetiniz Boş

Premium ve Harikalar Temalar İçinde Arayın

Teknik seo ve İçerik optimizasyonu

Teknik seo ve İçerik optimizasyonu

Teknik SEO Nedir?

Kullanıcı dostu web sitesi yapmak, sadece On Page SEO yaparak gerçekleştirilemez. Bir önceki başlıkta anlattığımız On Page SEO uygulamalarında dikkat ettiyseniz, amacımız ziyaretçiyi sitede tutmak ve sitemizi tavsiye etmesini sağlamaktı. Teknik SEO’da ise amacımız, arama motoru örümceklerine sitemizi en iyi şekilde anlatabilmek olacak.

Google örümcekleri sitemizi belli neden ve belirsiz aralıklarla ziyaret ederler. Bu ziyaret sonrasında sitedeki sayfalarımızın bir kısmı ya da tamamı Google tarafından indekslenir. Eğer içeriklerinizin meta açıklamaları, site haritası, robot.txt dosyası doğru yapılandırılmamış ise; sitenizin tüm sayfaları Google tarafından listelenmeyebilir. Bu yapılandırmaların nasıl olması gerektiğine farklı yazılarımızda değindik. Sitemizin içindeki arama motorundan arama yapıp ilgili içeriklere ulaşarak, söz konusu ayarların nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.

Teknik SEO uygulamaları yaparken dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise, 301 Kalıcı Yönlendirme, 404 Not Found, 500 Internal Server Error ve 502 Bad Gateway hatalarını ortadan kaldırmaktır. Bu hataların nasıl düzeltileceği ile alakalı detaylı bilgiye de, hataların üstüne tıklayarak gittiğiniz sayfalarda okuyabilirsiniz.

Teknik SEO bakımından yetersiz olan sitenin arama motorları tarafından indeks alması zor olacağından dolayı, bu bölümde anlatılan uygulamalara dikkat edilmesi gerekmektedir.

İçerik Optimizasyonu

SEO konusunda en önemli mevzulardan birisi de içeriktir. Zira içerik dediğimiz şey, sitemizde ziyaretçilere sunduğumuz üründür. Eğer siteniz iyi bir içeriğe sahip değilse; alacağınız backlinler, yapacağınız teknik SEO çalışmaları hiçbir işe yaramayacaktır. Fakat bu konudaki bilgi kirliliği o denli fazladır ki, internette “SEO’ya uygun içerik nasıl oluşturulur?” şeklinde bir arama yaptığınızda, birbirine taban tabana zıt yazılarla karşılaşırsınız.

Öncelikle belirtmeliyiz ki, bir içeriğin SEO’ya uygun olması için belli bir kelime sayısından az ya da fazla olması gerekmez. Her ne kadar önemli SEO otoriteleri bile, “300 kelimenin altında içerik yayınlamayın” dese de; bunun doğru olduğunu kanıtlayacak tek bir resmi argüman yoktur. Elbette çok kısa, konuyu anlatmayan ya da manasız içerikler SEO açısından zararlıdır. Zira sayfaya bir şekilde gelen kullanıcı, sayfanın tamamını okumadan siteden çıkarsa; bu durum “hemen çıkma oranı” isimli değeri negatif etkileyeceğinden dolayı sıralama kaybı yaşamanıza neden olacaktır.

Fakat belirli bir kelime sayısının üstüne çıkmak amaçlı yazılan içeriklerde, eğer yazının tamamını kullanıcıya okutamıyorsanız, bu da sıralamanızı olumsuz etkileyecektir. Kısacası eğer kullanıcının yazınınızı okuyacağından eminseniz, yazabildiğiniz kadar uzun yazın. Ama kullanıcı o içeriğin tamamını okumadan sayfanızı terk edecek ise, üzgünüz ama uzun zaman ayırarak yazdığınız o içeriğin pek de faydası olmayacaktır.

Bir diğer husus da yazının medya dosyaları ile desteklenmesidir. Zira içerik denilen şey; yazı, fotoğraf, resim, video ve ses dosyaları ile bir bütündür. Konu ile alakalı ve daha evvel internette yayınlanmamış fotoğraflarla yayınlanan yazılar, Google tarafından daha fazla önemsenecektir. Örneğin; “internetten nasıl para kazanılır?” konulu bir yazıya; internette daha evvel yayınlamış bir fotoğraf eklemek yerine, bilgisayarınızın yanına koyduğunuz paralarla bir fotoğraf çekip yayınlamanız daha başarılı neticeler elde etmenizi sağlayacaktır.

Öte yandan içeriğinizle ilgili bir video çekerek Youtube’da yayınlamanız ve embed kodu ile sitenize eklemeniz; yazınızı bir adım daha öne taşıyacaktır.

İçeriğinizde bir konudan bahsederken, sitenizdeki diğer içeriklere link vermek oldukça mantıklı bir harekettir. Ama burada dikkat etmeniz gereken nokta, verdiğiniz linkin kullanıcılar tarafından önemsenerek tıklanmasıdır. Yani ziyaretçiler link verdiğiniz sayfayı merak edip tıklamıyorsa ya da o sayfada gerektiği kadar kalmıyorsa, verdiğiniz link çok da işe yaramayacaktır.

Diğer Blog

27.09.2022

HTML nedir?

09.12.2022

SSL nedir

10.12.2022

WWW Nedir?

12.12.2022

cPanel Nedir?

12.12.2022

Plesk nedir?

18.12.2022

Php Nedir?

18.12.2022

ASP Nedir?

18.12.2022

Basic Nedir?

18.12.2022

Python nedir?

18.12.2022

Delphi Nedir?

05.01.2023

Script Nedir?

17.01.2023

Wordpress Nedir?

17.01.2023

Smf Nedir?

09.12.2022

MySQL nedir?

31.05.2023

Procreate Nedir?

09.12.2022

CSS Nedir?