Sepetim

    Sepetiniz Boş

Premium ve Harikalar Temalar İçinde Arayın

DMCA şikayet sorgulama

DMCA şikayet sorgulama

Dmca Şikayeti Sorgulama

Arama motorları bazı durumlarda içerik uyarılarına yer vermektedir. Özellikle de film araması yapanlara sık sık ‘ABD Dijital Binyıl Telif Hakkı kapsamında aldığımız bir şirketi uygun bularak, 2 sonucu bu sayfadan kaldırdık’ şeklinde ibarelere yer verilmektedir. Hatta hemen arkasından LumenDatabase.org adresine yönlendirme yapılır ve DMCA şikayetlerini incelemeniz sağlanır. Bu şekilde;

  • Dmca şikayeti sorgulama işlemlerine başvurmanız mümkün olacaktır.
  • Şikayetleri bu yolla değerlendirmeniz uzun sürmez.
  • Arama motorları da şikayetlere yönelik açıklamalarda bulunmaktadır.

Dmca Google ile ilişkili olacak şekilde hizmet sunan, koruma sistemlerinden bir tanesidir. Korumaya yönelik telif hakları dikkate alınır. Yani hakların ihlaline göre eserlerin koruma altına alınması sağlanır. Bu şekilde taklit ya da çalıntı içeriklerin silinmesi, emek hırsızlığının önüne geçilmesi söz konusudur.

Dmca Nasıl Kullanılır?

İngilizce olarak Digital Millennium Copyright Act şeklinde karşımıza çıkan Dmca, telif hakları yasasını savunmaktadır. Bu anlamda ‘Dijital Bin Yıl Telif Hakkı Yasası’ şeklinde ülkemizde hizmet vermektedir. İngilizce desteklenen bu platformdan tüm ülkeler faydalanabiliyor. Dmca şikayeti sorgulama için de platformdan harekete geçilebilir. İlk önce;

-Üyelik; Ücretsiz üyelik işlemleri dahilinde telif hakkı yasasından faydalanmanız sağlanır. Kısa sürede kayıt formunu doldurmanız ve de site bilgilerinizi sunmanız mümkün olacaktır. Sergilenen bilgilere göre siteniz koruma altına alınacaktır.

-Siteler; DMCA korumasına sahip olan siteler başta logolarını sergiliyor. Sitenin herhangi bir alanına konumlanan Dmca logosu güvenliği destekliyor. Önceden de belirttiğimiz üzere özgün paylaşımlarda bulunan sitelerin korum metodlarından bir tanesidir. Böylece haklarınız korunur ve içerikler güvenle tutulur.

Dmca İçerik Yasası Nedir?

Başta özgün içeriklerin koruma altına alınmasına yönelik Dmca sistemine başvurulur. Emeğin olduğu yazılar ya da eserlere yönelik koruma yasasına yer verilmektedir. Dmca şikayeti sorgulama sırasında da bu yasanın esasları dikkate alınıyor. En başta telif haklarına göz atmanız ve de bilgi sahibi olmanız sağlanır. Şöyle ki;

  • Haklara göre özgün eserlerin izinsiz bir şekilde kullanılması yasaktır.
  • Kullanıldığı zamanlarda şikayet bildirimleri devreye girmektedir.
  • Şikayet üzerinden de sitelere yaptırım uygulanmakta.

Gerek sitelerin gerekse içeriklerin engellenmesine yönelik internet hukukuna da başvuruluyor. Dmca dışında isteyenler internet hak – hukuk sisteminden de faydalanabilir. Özellikle de kişilik haklarını ihlal eden paylaşımlara ve de sitelere yönelik şikayetlerin bildirilmesi gereklidir.

Dmca Şikayeti Nasıl Bildirilir?

Google ile ilişkili olacak şekilde hizmet veren Dmca, şikayet bildirimlerine yönelik web sitesine davet ediyor. Aynı zamanda Google telif hakları üzerinden de şikayet bildiriminde bulunmak mümkün. Ülkemizde daha çok Google üzerinden bildirimlere geçilmektedir. Bu yolla bildirimi sunmak ve de sonuç almak uzun sürmüyor.

Telif haklarının ihlaline bağlı olarak yaptırımlara geçiliyor. Özellikle de Google üzerinden indeksleme işlemlerine yer verilir. Bu durum hırsızlık yapan sitelerin açılmasını engeller. Yerine Dmca telif hakkına yönelik uyarılar sergilenir. Bu yolla bilgi sahibi olan kullanıcıların da tekrardan aynı platforma erişim sağlaması mümkün olmaz.

İnternet Siteleri Nasıl Şikayet Edilir?

Dmca korumasına sahip olmayan sitelere yönelik sağlayıcılar devreye giriyor. Kimi sağlayıcılar anında yanıt verdiği için işiniz kısa sürecektir. Özellikle de haksız ve hukuka aykırı paylaşımlar direk olarak sağlayacılara şikayet edilebilir. Herhangi bir sonuç alamayanlar da Sulh Ceza Hakimliği ile harekete geçmekte. Ülkemizde internet hukuku günden güne gelişmekte ve bilişim avukatları bu dalda hizmet vermektedir. Sonuç olarak avukat aracılığı ile sitelerin silinmesi ya da içeriklerin kaldırılması mümkün.

Diğer Blog

27.09.2022

HTML nedir?

09.12.2022

SSL nedir

10.12.2022

WWW Nedir?

12.12.2022

cPanel Nedir?

12.12.2022

Plesk nedir?

18.12.2022

Php Nedir?

18.12.2022

ASP Nedir?

18.12.2022

Basic Nedir?

18.12.2022

Python nedir?

18.12.2022

Delphi Nedir?

05.01.2023

Script Nedir?

17.01.2023

Wordpress Nedir?

17.01.2023

Smf Nedir?

09.12.2022

MySQL nedir?

31.05.2023

Procreate Nedir?

09.12.2022

CSS Nedir?